EN | NL

Vienna International Airport

Van een logistieke uitdaging naar een topklasse retail machine

Vienna International Airport - a Kinetic Consultancy case

Kinetic heeft een diepgaande studie gedaan naar de logistieke faciliteiten en bijbehorende operaties voor de luchthaven van Wenen. Deze studie was gericht op hun huidige en toekomstige (groeiende) terminal logistiek, operatie en infrastructuur. Naast deze doorontwikkeling van het logistieke model en proces hebben we structuur en richting aangebracht in de bijbehorende economische doelstellingen voor de luchthaven. Hieronder vielen onder meer het commerciële model, contracten en de ontwikkeling van een joint-venture. Vanuit de gecreëerde inzichten heeft Kinetic Consultancy de logistieke uitdaging van groei niet alleen weten op te lossen maar ook te verheffen naar een commercieel succes voor de luchthaven.

Resultaat voor Vienna International Airport

  • Toekomstbestendige logistieke organisatie
  • Facilities Operations Research Initiative (FORI)
  • Business model en governance structuur
  • Ondersteuning in tender traject (RFQ, RFP en award)
  • Volledige ondersteuning bij implementatie en opzet van nieuwe bedrijfsvoering en dynamiek rondom de nieuwe logistieke en commerciële aanpak. Zowel met interne als met externe stakeholders.

“Kinetic Consultancy has been instrumental in developing our thinking on the future dynamics of our shopping centre, more specifically its backbone: the logistics. They supported us with insights and developed these into a strategy and new business venture possiblities for the airport.”

Björn Olssen - Senior Vice-President Center Management Vienna International Airport