EN | NL

Creating Experiences,
Propelling Business

Met verrassende verbanden tussen materie, mensen en processen nieuwe energie ontketenen. Als vliegwiel voor blijvend betere resultaten.

Kinetic Consultancy, high-traffic-industry business architects

Approach

We understand

Grasping current
and future dynamics

Grasping current and future dynamics – Kinetic Consultancy title=

Spelers van betekenis reageren niet op ontwikkelingen, maar voorzien ze. Kinetic helpt vooruitzien en innoveren op weg naar verdere groei. Want Kinetic kent de criteria die nu en in de toekomst uw succes bepalen. Dit als kenner van de dynamiek van vooral de high-traffic industrie. We denken buiten de bestaande kaders en systemen. We kunnen aanwijzen waar uw volle potentie zit en waar drempels liggen. En baseren daar een robuuste strategie op. Als middel in plaats van doel. Is het inzicht er al, dan levert Kinetic er de aanpak en de capaciteit bij.

We connect

Joining the dots differently

Joining the dots differently – Kinetic Consultancy title=

Doelen bereiken vraagt om slimme verbanden tussen materie, mensen en middelen. De architectuur van Kinetic verbindt bestaande en nieuwe elementen op een creatieve wijze die nieuwe energie ontketent. Hoe beter het begrip van het menselijke perspectief hoe beter het ontwerp. Kinetic versterkt inzichten, operationele kracht, financieel management, commerciële prestaties en intern talent. Kinetic maakt wat complex is eenvoudig en ontketent nieuwe energie als vliegwiel voor blijvend betere resultaten.

We deliver

Putting business
drivers in place

Putting business drivers in place – Kinetic Consultancy title=

Plannen bewijzen zich pas in de praktijk. Alleen met een goed onderbouwde strategie; praktische haalbaar, tastbaar en werkbaar als voorwaarde. Plannen van de tekentafel tot en met de implementatie. Geen lijvige stukken voor in een bureaula. Kinetic steekt tijd in teams die de transformatie dragen, zodat het effect blijvend is.

How

Consulting shoulder-
to-shoulder

Consulting shoulder-to-shoulder – Kinetic Consultancy title=

Samen sterk. Als we elkaar vinden in wat de opdracht voor uw organisatie is, dan zitten wij liever naast u aan tafel dan tegenover u. Kinetic toont haar ondernemerschap door samen met u op te trekken als we werk maken van analyses en inzichten, strategie en planning, finance en governance, marketing, klantbeleving en het ontwikkelen en trainen van teams. Juist gezamenlijk is een onderneming in beweging te brengen. Een beweging die aan kracht wint in de goede richting.

Clients

“Kinetic Consultancy supported our Business Development activities for our international region. Kinetic Consultancy has a deep understanding and oversight of business dynamics in the industry and supports that with a strong ability to translate objectives into a vision and tangible results. These results included new contract wins and brand partnerships.”

Walter Seib - CEO HMSHost International

“Steeds weer is Kinetic in staat om inhoudelijke overtuigingen van partijen met elkaar in lijn te brengen waardoor voor alle betrokkenen nieuwe mogelijkheden ontstaan enerzijds en waardoor vernieuwende en progressieve partnerships en proposities het licht zien anderzijds.”

Ernest van de Voort - Directeur business development & marketing Albron Horeca & Hospitality

“Deze tijd vraagt om werkelijk inlevingsvermogen met de menselijke maat als basis om tot grote veranderingen te komen. Kinetic Consultancy is in staat om op basis van dit vermogen de juiste mensen, organisaties en ideeën te verbinden om kwalitatief hoogstaande doelen te bereiken.”

Paul Riemens PHD - CEO RAI Amsterdam

Branches

Airports – Kinetic Consultancy title=

Airports

Meeting & Conference Centers – Kinetic Consultancy title=

Meeting & Conference Centers

Food Service & Shopping – Kinetic Consultancy title=

Food Service & Shopping

Public Transport – Kinetic Consultancy title=

Public Transport

City & Shopping Centers – Kinetic Consultancy title=

City & Shopping Centres

Services

Insights & Analytics

Insights driven decision-making and future proofing

 • Customer analytics
 • Marketing research & analysis
 • Benchmarking
 • Experience analysis and measurement
 • Portfolio assessment

Strategy & Planning

Be a predicive instead of a responsive business

 • Commercial strategy development & implementation
 • Innovation, new business models & proposition development
 • Commercial planning
 • Partnership model
 • Tender management

Financial & Governance

Harness the power of high-traffic locations

 • Business planning
 • Business care development
 • Risk analysis
 • Performance optimalisation
 • Joint-venture set-up & management
 • Contracting

Intelligent Marketing

Develop and sell the experience

 • Positioning
 • Brand & identity
 • Format development
 • Omni-channel
 • Campaign & promotions

Experience Design

Align you offer with the customer experience

 • Experience business dynamics
 • Cross disciplinary collaboration
 • Team and personal development
 • Team and personal training
 • Program and project management

People & Training

Empower your people, empower your organisation

 • Experience business dynamics
 • Cross disciplinary collaboration
 • Team and personal development
 • Team and personal training
 • Program and project management

Team

Choosing our T-shaped
team as a service

Rekenen op een flexibel team ervaren professionals. Professionals allemaal T-shaped: een specialisme als stevige basis met daar bovenop de helicopterview en brede blik om multidisciplinair te verbinden. Een team met vriendschap, vakmanschap en vertrouwen als solide basis. Lean, mean en meer dan thuis in de disciplines en dimensies van uw vraagstuk. Zonodig aangevuld met andere experts uit ons brede en grote netwerk.

martijn-steur title=
Martijn Steur

Founder en Managing director

Founder en managing director van Kinetic Consultancy met een lang internationaal track record als commercieel manager, consultant en ondernemer. Volgens opdrachtgevers heeft hij de vindingrijkheid en scherpte van een Zwitsers zakmes. Martijn denkt zowel breed strategisch als ontzettend praktisch, weet slim te verbinden en verzint creatieve oplossingen.

portret_GavinMckechnie title=
Gavin McKechnie

Strategic Advisor and Principal Consultant

Experienced travel retail and high traffic business executive with a comprehensive back ground in various commercial executive positions such as Senior Vice President and Chief Commercial Officer, both as a landlord and as a concessionaire. Gavin combines deep industry insights with strong leadership skills and a desire to build strong and lasting relationships in business. Commercial management, strategy positioning, change management and complex partnership negotiations are topics he masters from experience. Gavin aims for the win-win, creating lasting impact and value in the business.

portret_RianneOswald title=
Rianne Oswald

Commerciële ontwikkeling en coaching

Heeft met haar jarenlange ervaring in management, commerciële ontwikkeling en coaching een neus voor groeikansen én voor de motieven en behoeften van mensen. Rianne combineert een scherpe, deskundige blik met focus op het resultaat. Ze haalt de ultieme kracht uit multidisciplinaire en multiculturele teams tijdens belangrijke veranderingsprocessen.

Roderik Visser – Brand builder and concept creator title=
Roderik Visser

Merkenbouwer en concepter

Een innovatieve marketeer die merken versterkt en kan bouwen aan een fanbase. Hij kent het klappen van de zweep op het strategische en het tactische vlak van marketing en communicatie. Van positionering, propositie en brand identity tot de inzet van middelen en kanalen in een ideale omni-channel mix. Roderik heeft ook bewezen sterke teams te smeden om plannen waar te maken.

portret_MarkWillems title=
Mark Willems

Financial management en partnerships

Met een ruime achtergrond in functies als CFO en finance director combineert Mark diepe financiële inzichten met commerciële scherpzinnigheid. Financieel management, analyses, corporate government, joint venture management, overnames en acquisitie: hij is er in thuis. Mark ziet altijd kansen om winstgevendheid te vergroten door analyses, procesverbeteringen en transities.

juriaan-van-waalwijk title=
Juriaan van Waalwijk

Business Analist en development

Een ervaren business intelligence analist die uit kwalitatieve en kwantitatieve data bijzondere inzichten haalt. Juriaan weet data met veel verstand van customer experience altijd een gezicht en meer betekenis te geven. Zijn analyses zijn vaak de grondslag voor de juiste koers in business development, conceptontwikkeling en verbeterslagen in klantbeleving.

portret_JannekePrins title=
Janneke Prins

Projectleider en procesversneller

Krachtige en ondernemende projectleider. Janneke heeft de afgelopen decennia verschillende adviserende en projectleidersrollen vervuld. Als geen ander weet ze overzicht te creëren en oplossingen te realiseren in complexe omgevingen. Klanten noemen haar gestructureerd met een menselijke aanpak. Ze weet het overzicht te brengen en te houden. En processen te versnellen. Of het nu op de fabrieksvloer is of in de boardroom, Janneke weet actie te inspireren.